Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Izglītība

Augstākās un profesionālās vidējās lauksaimnieciskās izglītības profesionālo kvalifikāciju saraksts Lauku attīstības programmas 2007. - 2013.gadam pasākumam „Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem”

 

 1. Augstākās izglītības diploms, kuru ir izsniegušas attiecīgās izglītības iestādes, ja iegūta kvalifikācija:

  1. agronoms ar specializāciju laukkopībā vai dārzkopībā, vai zootehnikā (lopkopībā), vai uzņēmējdarbība lauksaimniecībā,
  2.  lauksaimniecības zinātņu bakalaurs,
  3.  veterinārārsts un inženieris ar specializāciju lauksaimniecības mehanizācijā vai lopkopības mehanizācijā,
  4. profesionālais bakalaurs lauksaimniecības enerģētikā vai lauksaimniecības enerģētikas inženieris.

 

2. Profesionālās vidējās (vidējās speciālās) izglītības diploms, kuru ir izsniegušas attiecīgās izglītības iestādes, ja iegūta kvalifikācija:

  1. agronoms, agronoms dārzkopis, dārzkopis,dārznieks, biškopis, zootehniķis, veterinārfeldšeris, veterinārārsta asistents, lauku uzņēmējs, uzņēmējs dārzkopībā, lauku īpašumu apsaimniekotājs, lauksaimnieks, lauksaimnieks ar specializāciju agronomijā vai dārzkopībā, vai mežkopībā, vai zirgkopībā,lauksaimniecības tehnikas mehāniķis, tehniķis mehāniķis, mehāniķis zemkopis ar specializāciju lauku tūrismā vai zirgkopībā, vai mežkopībā, lauku māju saimniece ar specializāciju lauku tūrismā.

3. Augstākās vai profesionālās vidējās (vidējās speciālās) izglītības diploms šādās specialitātēs:   agronomija, zootehnika, lopkopība, biškopība, dārzkopība, lauksaimniecības mehanizācija, lauksaimniecības tehnika, lopkopības mehanizācija un elektrifikācija (kvalifikācija - tehniķis elektromehāniķis), lauksaimniecības elektrifikācija, hidromeliorācija, veterinārija, mežsaimniecība, lauksaimniecības plānošana, lauksaimnieciskās ražošanas plānošana (kvalifikācija - tehniķis plānotājs), tehniķis plānotājs, lauksaimniecības ekonomika, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes specialitātēs: lauksaimniecības ekonomika un organizācija, lauksaimniecības grāmatvedība, lauksaimniecības grāmatvedības un saimnieciskās darbības analīze - līdz 1993. gadam un studiju programmā - ekonomika - līdz 2000. gadam.